Sałatka obiadowa

 

Napracowałam się przy robieniu tych racuchów, dlatego chciałam do nich zrobić sałatkę, której przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu. W efekcie skroiłam warzywa, które miałam w lodówce, polałam oliwą i oto jest – sałatka obiadowa, prosta, smaczna, a w dodatku ładnie się prezentuje🙂

 

 

Składniki:

  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 duża papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
Ogórek, paprykę oraz pomidory pokrój w dużą kostkę. Pokrojone warzywa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę przełóż do dużej miski, polej oliwą i przypraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj. Odstaw do lodówki na min. 15 minut. Przed podaniem ponownie wymieszaj.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *