Sałatka obiadowa

 

Napracowałam się przy robieniu tych racuchów, dlatego chciałam do nich zrobić sałatkę, której przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu. W efekcie skroiłam warzywa, które miałam w lodówce, polałam oliwą i oto jest – sałatka obiadowa, prosta, smaczna, a w dodatku ładnie się prezentuje🙂

 

 

Składniki:

  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 duża papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
Ogórek, paprykę oraz pomidory pokrój w dużą kostkę. Pokrojone warzywa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę przełóż do dużej miski, polej oliwą i przypraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj. Odstaw do lodówki na min. 15 minut. Przed podaniem ponownie wymieszaj.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *