Sałatka z szynką i ananasem

…dla domowników …dla gości …na imprezę …na świąteczny stół

Smaczna, soczysta sałatka, która wymaga jedynie kilku składników i dosłownie jednej chwili na przygotowanie. Spokojnie można ją zrobić do zjedzenia na co dzień (na drugie śniadanie, przekąskę, kolację), jak również spotkanie ze znajomymi lub większą imprezę.

 

 

Składniki:

  • 1 słoiczek selera konserwowego (ok. 250 g)
  • 1 puszka kukurydzy (ok. 350-400 g)
  • 1 puszka ananasów (ok. 580 ml)
  • 300 g szynki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Seler, kukurydzę i ananasa odsącz z zalewy. Szynkę i ananasa pokrój w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj majonez, przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *