Pasta twarożkowo-czosnkowa

Pyszna twarożkowa pasta z dodatkiem czosnku i koperku. Banalnie łatwa i świetna w smaku. Podana z pieczywem może być zdrowym i pożywnym śniadaniem, przekąską lub kolacją🙂

 

 

Skład:

  • 200 g twarogu
  • 140 g jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 12%
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Ser i jogurt zmiksuj w blenderze z kielichem lub rozdrobnij w miseczce widelcem. Dodaj drobno posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj.

 

Zamiast koperku możesz dodać: rzodkiewkę, szczypiorek, cebulę, świeży lub konserwowy ogórek, czosnek, ziarna słonecznika itp.

😃😃😃

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *