Francuskie pizzerinki w kształcie serduszek – to prosta i szybka przekąska, którą przygotujesz z łatwością. Świetnie smakują z sosem czosnkowym, bazyliowym lub curry. Taki smakołyk sprawi przyjemność Twojej ukochanej osobie, np. w Dniu Matki, Dniu Ojca lub na Walentynki😉
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- kilka łyżek przecieru pomidorowego
- starty ser, np. mozzarella lub gouda
- zioła prowansalskie
Ciasto francuskie wyjmij z opakowania, rozwiń i przy pomocy foremki powykrawaj serduszka. Każde posmaruj przecierem pomidorowym, posyp tartym serem i ziołami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w temp. 200 stopni.
Możesz dodać również wędlinę, pieczarki lub warzywa (np. kukurydzę, paprykę).
Pomysły na przekąski: