Surówka z kiszonej kapusty
(wersja 2)

 

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych🙂 Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych (klusek, pierogów, krokietów) i warzywnych (placków). Wspaniale wzbogaci każdą potrawę🙂

 

Inne dodatki do obiadu…

** Duszone pieczarki

** Surówka z selerem naciowym

** Surówka ze świeżych buraków

** Surówka ze świeżych ogórków

 

Składniki:

  • 500 gram kiszonej kapusty
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 1 por
  • jabłko
  • 2-3 marchewki
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • łyżeczka cukru

 

Odciśniętą kapustę drobno posiekaj i przełóż do dużej miski. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę, a pora przekrój wzdłuż i pokrój w pół talarki. Marchewkę i jabłko obierz – zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.

 

 

😃😃😃

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *