Pasta z jajkiem i konserwą turystyczną

 

Jeśli została Ci konserwa po ostatnim wyjeździe, posiekaj ją ze szczypiorkiem i jajkiem. Po połączeniu z majonezem powstanie bardzo dobra pasta do pieczywa🙂 …do chleba …do bułeczek …do krakersów …do chrupkiego pieczywa …do wafli ryżowych lub kukurydzianych🙂

 

Składniki:

  • 1 puszka konserwy mięsnej (ok. 300 g)
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 3-4 łyżki posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jajka ugotuj na twardo – ostudź i obłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *