🙂 …na śniadanie …na kolację …na przekąskę …na piknik …na poczęstunek dla gości 🙂
Ta pasta to taki „misz-masz” – składa się z wielu różnorodnych składników, dzięki czemu cieszy oko kolorami, jest pożywna i bogata w składniki odżywcze.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
- 4 jajka
- 2 ogórki kiszone
- połowa świeżej papryki
- połowa cebuli
- 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy, a następnie rozdrobnij widelcem. Jajka, ogórki, paprykę, cebulę i szczypiorek drobno posiekaj – dodaj tuńczyka i majonez. Dopraw solą i pieprzem – całość dobrze wymieszaj.