Pasta z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

 

🙂 …na śniadanie …na kolację …na przekąskę …na piknik …na poczęstunek dla gości 🙂

Ta pasta to taki „misz-masz” – składa się z wielu różnorodnych składników, dzięki czemu cieszy oko kolorami, jest pożywna i bogata w składniki odżywcze.

 

 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
  • 4 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • połowa świeżej papryki
  • połowa cebuli
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy, a następnie rozdrobnij widelcem. Jajka, ogórki, paprykę, cebulę i szczypiorek drobno posiekaj – dodaj tuńczyka i majonez. Dopraw solą i pieprzem – całość dobrze wymieszaj.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *