Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych🙂 Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych (klusek, pierogów, krokietów) i warzywnych (placków). Wspaniale wzbogaci każdą potrawę🙂
Składniki:
- 500 gram kiszonej kapusty
- 2 papryki czerwone
- 1 cebula
- 1 por
- jabłko
- 2-3 marchewki
- natka pietruszki
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
- łyżeczka cukru
Odciśniętą kapustę drobno posiekaj i przełóż do dużej miski. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę, a pora przekrój wzdłuż i pokrój w pół talarki. Marchewkę i jabłko obierz – zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.