Prawdziwy przysmak dla mięsożerców!😉 Ale że ”nie samym mięsem człowiek żyje”, polecam podanie kiełbasek w towarzystwie sałatki warzywnej lub wrzucenie na ruszt również warzyw (np. cebuli, papryki, cukinii).
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/07/DSC_0138-1024xd824-1024x824.jpg)
Porcja dla 4-5 osób:
- 500 g kiełbasy śląskiej
- ok. 10 długich plastrów cienko pokrojonego boczku wędzonego
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/07/jedzenie-kiełbasa-na-grillda-3-300x241.jpg)
Kiełbasę pokrój na nieco mniejsze kawałki. Każdy owiń plasterkiem boczku wędzonego i zepnij wykałaczką. Poukładaj je na ruszcie grilla i piecz, aż boczek się zarumieni.
Dania na obiad…
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2020/04/Kulki-ziemniaczane-300x240.jpg)
😉😉😉
mmmmmm tłuszczyk ;-D