Kiełbasa grillowana w boczku

 

Prawdziwy przysmak dla mięsożerców!😉 Ale że ”nie samym mięsem człowiek żyje”, polecam podanie kiełbasek w towarzystwie sałatki warzywnej lub wrzucenie na ruszt również warzyw (np. cebuli, papryki, cukinii).

 

 

Porcja dla 4-5 osób:

  • 500 g kiełbasy śląskiej
  • ok. 10 długich plastrów cienko pokrojonego boczku wędzonego

 

Kiełbasę pokrój na nieco mniejsze kawałki. Każdy owiń plasterkiem boczku wędzonego i zepnij wykałaczką. Poukładaj je na ruszcie grilla i piecz, aż boczek się zarumieni.

 

 

 

😉😉😉

 

 

 

 

1 thought on “Kiełbasa grillowana w boczku”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *