Makaron z krewetkami i czosnkiem

 

Wcześniej nawet mi na myśl nie przyszło, by przygotować coś z krewetkami. Jednak pewnego dnia wpadł do nas znajomy, który zaczął dumnie wychwalać się udanym daniem. Przetestowaliśmy jego pomysł. Pycha!🙂 Makaron z krewetkami jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. To danie idealne na obiad, kolację lub romantyczne spotkanie we dwoje🙂

 

 

Dla 2 osób:

  • 20 dag mrożonych krewetek bez pancerza
  • 20 dag makaronu
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

Makaron ugotuj al dente. Mrożone krewetki przelej ciepłą wodą, by się rozmroziły. Dobrze je osusz. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem, następnie dodaj czosnek przepuszczony przez praskę, krewetki oraz po szczypcie soli i pieprzu. Smaż na małym ogniu ok. 5 minut mieszając co chwilę. Dodaj makaron oraz pietruszkę i całość dokładnie wymieszaj. Po minucie zdejmij z ognia. Podawaj zaraz po przygotowaniu. Dla dekoracji po wierzchu możesz posypać tarty parmezan.

 

 

😃😃😃

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *