Jajka w majonezie

Jak posmarować jajko majonezem, wie każdy… ale i tak wrzucam tą propozycję ot tak… ku przypomnieniu😉 Błyskawiczny pomysł na gotowane jajka – w sam raz na śniadanie… przekąskę… lekką kolację… wizytę niespodziewanych gości… lub świąteczny wielkanocny stół.

 


Składniki:

  • 5 jajek
  • 3 łyżki majonezu

 

Jajka ugotuj na twardo (gotuj 10-12 minut od momentu zagotowania wody). Odstaw do ostudzenia. Następnie obłup ze skorupki, przekrój na pół i ułóż na talerzu wypukłą stroną do dołu. Majonez wyciśnij ze szprycy zakrywając żółtka lub całą powierzchnię jajka. Przechowuj w lodówce lub chłodnym miejscu.

 

Propozycja dekoracji: groszek konserwowy, siekany szczypiorek, koperek, ogórek świeży lub konserwowy, rzodkiewka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

😉😉😉

 

 

 

1 thought on “Jajka w majonezie”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *