Jak posmarować jajko majonezem, wie każdy… ale i tak wrzucam tą propozycję ot tak… ku przypomnieniu😉 Błyskawiczny pomysł na gotowane jajka – w sam raz na śniadanie… przekąskę… lekką kolację… wizytę niespodziewanych gości… lub świąteczny wielkanocny stół.
Składniki:
- 5 jajek
- 3 łyżki majonezu
Jajka ugotuj na twardo (gotuj 10-12 minut od momentu zagotowania wody). Odstaw do ostudzenia. Następnie obłup ze skorupki, przekrój na pół i ułóż na talerzu wypukłą stroną do dołu. Majonez wyciśnij ze szprycy zakrywając żółtka lub całą powierzchnię jajka. Przechowuj w lodówce lub chłodnym miejscu.
Propozycja dekoracji: groszek konserwowy, siekany szczypiorek, koperek, ogórek świeży lub konserwowy, rzodkiewka.
😉😉😉
dziś jadłem takie na śniadanie, dobre i proste