Jak posmarować jajko majonezem, wie każdy… ale i tak wrzucam tą propozycję ot tak… ku przypomnieniu😉 Błyskawiczny pomysł na gotowane jajka – w sam raz na śniadanie… przekąskę… lekką kolację… wizytę niespodziewanych gości… lub świąteczny wielkanocny stół.
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/08/jajka-na-śniadanie-smaczna-przekąska-z-majonezem-1024x684.jpg)
Składniki:
- 5 jajek
- 3 łyżki majonezu
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/08/pomysł-na-gotowane-jajka-w-majonezie-300x241.jpg)
Jajka ugotuj na twardo (gotuj 10-12 minut od momentu zagotowania wody). Odstaw do ostudzenia. Następnie obłup ze skorupki, przekrój na pół i ułóż na talerzu wypukłą stroną do dołu. Majonez wyciśnij ze szprycy zakrywając żółtka lub całą powierzchnię jajka. Przechowuj w lodówce lub chłodnym miejscu.
Propozycja dekoracji: groszek konserwowy, siekany szczypiorek, koperek, ogórek świeży lub konserwowy, rzodkiewka.
Dania z piekarnika:
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2019/09/pomysł-na-obiad-pomyasł-na-kolację-mięso-z-mięsem-300x200.jpg)
😉😉😉
dziś jadłem takie na śniadanie, dobre i proste