Mini tortille z szynką i sałatą lodową

Zwiń tortillę i zjedz na śniadanie … na kolację …na przekąskę …lub zabierz  do szkoły lub pracy. Możesz też pokroić ją na mniejsze części i podać gościom.

 

 

Składniki:

  • 2 placki tortilli pszennej
  • 6 plasterków szynki
  • 4 plastry żółtego sera np. Gouda
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 2 łyżki serka śmietankowego np. naturalnego, chrzanowego, ziołowego
  • sól i pieprz

Na talerzu rozłóż placek tortilli, posmaruj serkiem, posyp solą i pieprzem, następnie połóż szynkę, ser i sałatę lodową. Całość zawiń w rulon. Możesz jeść zaraz po przygotowaniu lub zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki.

 

 

 

😃😃😃


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *