Pasta jajeczna – szybka i smaczna

Prosta… tania… i szybka w przygotowaniu!🙂

Najłatwiejsze jajeczne smarowidło do kanapek! My zwykle jadamy ją z pieczywkiem na śniadanie, ale to też doskonała przekąska lub kolacja. Jest banalnie prosta – wymaga jedynie jajek i majonezu, ale możecie dodać ulubione składniki np. szynkę, szczypiorek. Polecam do… chleba, bułeczek, krakersów, wafli ryżowych, wafli kukurydzianych.

 

Skład na porcję dla 2 osób:

  • 5 jajek
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Jajka ugotuj na twardo (gotuj 10-12 minut). Odstaw do ostudzenia. Obłup je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z majonezem. Do smaku przypraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.

 

Jeśli nie masz tarki, jajka na pastę możesz: zmiksować w malakserze, posiekać lub rozgnieść widelcem.

 

 

 

 


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *